Mesajı Okuyun
Old 07-02-2015, 22:07   #4
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan khü_av.erarslan
Merhabalar, ben ruhsatımı gectiğimiz ay aldım fakat herhangi bir yerde henüz çalışmıyorum ama arıyorum. Yemin törenine gittiğimizde dolduracağımız formla ilgili de bilgim yoktu açıkcası. Adres bildirimi gerektiği söylendi, ben de herhangi bir yerde çalışmadığımı söyledim formlarla ilgilenen beye. kendisi de ev adresimi göstermem gerektiğini söyledi. yazdım.

şimdi şöyle ki ben kendimi çalışacak bir büro arama derdine düşümüşken aklımı kurcaladı. ben herhangi bir vergi açılışı yapmadım. çünkü evimin adresi var fakat fiili olarak avukatlık mesleğini icra edecek herhangi bir girişimim yok. zaten gelirim de yok bu yönde. kartvizitim yok, iş yeri olarak kullanmak üzere bir tabela asmışlığım vesaire yok. Zaten şu an için bağlı olarak çalışarak tecrübe edinmem gerekir, serbest meslek olarak bu işi yapabilecek tecrübem yok.

Yani ben adres bildirince vergi mükellefi oluyor muyum? değilsem eğer; sigortalı çalışırsam vergi mükellefi olur muyum ? bu durumda, işe başlar başlamaz 10 gün içerisinde mi bildirmem gerekiyor, adres değişikliğiyle birlikte mi? ben mi yanlış biliyorum bir şeyleri.

iki kişiye danıştım birisi ruhsatını alınca vergi mükellefi olmazsın dedi. ev adresini göstererek adres bildirimi sorununu aşarsın dediler ki zaten öyle yaptırdılar yemin töreni öncesi. birisi de vergi mükellefisin dedi.

Kafam karıştı, zaten bir sürü şeyin peşinde koşturuyorum. Bir şeyleri atlayıp kendime sıkıntı çıkarmak istemiyorum.


Yardımcı olursanız sevinirim...



Ek not: ev adresini yazmamız istendi demiştim, baro levhasında ev adresimi görüyorum. Bu durumu daha geçen hafta fark ettim.


Serbest Meslek Erbabı İçin İşe Başlama Belirtileri

- Muayenehane, yazıhane, atelye gibi özel işyerleri açmak,

- Çalışılan yere mesleki faaliyette bulunulduğunu ifade eden tabelalar ve levhalar asmak,

- Her ne şekilde olursa olsun devamlı olarak mesleki faaliyette bulunduğunu gösteren ilanlar yapmak,

- Serbest olarak mesleki faaliyette bulunmak üzere mesleki bir birlik veya mesleki bir odaya kayıt yaptırmak, (Bu şekilde birlik veya odaya kayıt yaptıranlar herhangi bir nedenle mesleki faaliyet yapmayacak ise bu durumu vergi dairesine bildirmek zorundadır.)

Yukarıda sayılan şartlarından herhangi birinin gerçekleşmiş olması mükelleflerin işe başladığını gösterir.

Kaynak:
http://muhasebeturk.org/ise-baslama-...-kapanisi.html

Böyle bir durumda Baroya dilekçe verip, bağlı -çalışan sıfatıyla- avukatlık yapacağınızı -tedbiren- iletebilirsiniz.