Konu
:
Yönetim kurulu aidattan muaf mıdır?
Mesajı Okuyun
23-01-2015, 15:35
#
5
av.birlik
Alıntı:
Yazan
Av. Erdem Akçay
Sayın av.birlik neden kapsamı genişletmek gerektiğini düşünmüş bilemiyorum ancak "yönetici" ve "yönetim kurulu" ile kast edilenin aynı olmadığı açık. Kanun, sadece yönetici ile ilgili düzenleme yapmışsa, bundan yönetim kurulunun diğer üyelerinin de anlaşılması yerinde olmayacaktır. Dolayısıyla yönetici;
- karar varsa karara uygun ödeme yapar/ödeme yapmaz,
- karar yoksa yarısını öder.
Diğerleri her durumda tamamını öder. Kanun, yoruma dahi yer bırakmayacak kadar açık iken, içtihat aramaya da gerek yok diye düşünüyorum.
Yasaya eleştiri: Bence yöneticiler aidatın 5 katını ödemelidir. Bu sayede aidatlar minimumda tutulur. Yöneticiler de yazı tura ile seçilebilir.
Genişletme sebebim, ilk mesajımda da belirttiğim üzere, kanun koyucunun kanunda bir iki yer haricinde hep yöneticiden bahsetmiş olması. Eğer yönetim kurulu, iş ve işlemlerini yaparken kanunda yönetici için belirlenen yetki ve sorumlulukları göz önünde bulundurması gerekiyorsa ki kanunda ayrıca yönetim kurulunun sorumlulukları veyahut yetkileri diye bir madde yok o zaman yöneticiye tanınan hakları yönetim kuruluna da tanımak gerektiğini düşünüyorum.
av.birlik
Üye Kimliği
av.birlik İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
av.birlik İsimli Üyeye Email Gönderin
av.birlik İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın