21-01-2015, 13:55
|
|
|
İnternet Yoluya Hakaret
Müvekkil 80 yalında emekli taksi şöfürüdür.
2014 yılının haziran ayında eminyetin internet sitesinde ihbar bölümüne girip Atatürk'e, polise ve Başbakana sinkaflı küfürler ettiği iddia ediliyor.
Müvekkil bilgisayar kullanmayı bilmez, açmasını dahi beceremez evdeki doktor kızı kullanıyor onun da bu şekilde bir suç işleme ihtimali yok.
Emniyete mesaj gönderen kişi sahte isim kullanmış ancak müvekkille ilgilsi olmayan açık bir adres bildirmiş.
Emniyet mesajı gönderenin IP sini TİB den sormuş, TİB 2 kişi adresi bildirmiş.
Birisi müvekkil, diğeri tanımadığımız şahıs. Ancak mesaj gönderilen saatte IP'yi müvekkil kullanmış gözüküyor.İkisi de TTnet abonesi ancak adresleri arasında 30-35 km var.
Diğer şüphelinin adresi emniyete mesaj atan şahsın bildirdiği adresle aynı. Fakat hayatın olağan akışı çerçevesinde bu şekilde mesaj atacak kişi açık adresini yazmaz.
Polis sizden bişey çıkacağını sanmıyorum ancak savcı ifadenizi istiyor dedi, savcı ise abonelik adına olduğu için süpheli sıfatıyla ifadesine başvuruyoruz dedi.
Teknik olarak nasıl müvekkilin IPsinden böyle bir mesaj gitti bilemiyorum ancak müvekkil ve kızı şahsen tanıdığım insanlar olduğu için bu şekilde mesaj atmaları mümkün değil.
Dava açılması halinde nasıl delil toplanır, hangi hususların araştırması istenir bilemiyorum.
Bilgisi olan meslektaşlar paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
|