14-01-2015, 14:27
|
|
|
Kooperatif yönetimince üyeliğe alınmama halinde açılacak üyeliğin tespiti ve tazminat davasına ilişkin
Müvekkil taşıyıcılar ve kamyoncular kooperatifinden üyelik devralıyor. Devir kooperatif sözleşmesine uygun olarak yapılıyor. Müvekkil deviri gerekli işlemlerin yapılması için yönetim kuruluna bildiriyor. Yonetim kurulu aldığı bir kararla müvekkili üyeliğe almıyor. Almama sebebi kooperatif başkanı ile müvekkil arasındaki husumet. Hukuki bir sebep gösterilmiyor.
Müvekkil il ticared odasına şikayette bulunuyor. İl ticaret odası ilgili bakanlıktan müfettiş istiyor. Müfettiş geliyor yaptığı inceleme sonucunda müvekkilimin mağdur edildiğini tespit ediyor ve savcılığa da şikayette bulunuyor.
Savcılık iddianame hazırlıyor mahkemeye sevkediyor. Ceza Mahkemesinde yargılama devam ediyor. Biz söz konusu davaya müdahil olduk. Karar henüz verilmiş değil.
Şimdi Kooperatif üyeliğinin tespiti ve tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Bu hususta bana yardımcı olabilecek emsal kararlar arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kooperatif üyeliğinin tespiti ile tazminat davasını birlikte açmamda bir sakınca varmı?
Davaya davalı olarak kooperatif ve kusuru bulunan yönetim kurulu üyelerini birlikte gösterebilirmiyim. İyi çalışmalar.
|