Mesajı Okuyun
Old 13-01-2015, 21:46   #1
av.Nazlııı

Varsayılan Tapusu davalı üzerinde olan ve banka ipotekli evin mal rejiminin tasfiyesinde değerlendirilmesi sorunu

Herkese iyi akşamlar diliyorum.Araştırmalarıma rağmen içinden bir türlü çıkamadığım bir konuyla karşı karşıyayım ve siz değerli meslektaşlarımın çözüm önerilerini bekliyorum.Sorum şu şekilde; Müvekkilim ve eşi 14 yıllık evliler ve iki tane çocukları bulunmaktadır. Taraflar üç yıl önce banka kredisi ile koca adına bir taşınmaz satın alıyorlar.Banka kredilerini müvekkilim ödüyor ama resmiyette kredi eşi adına. Müvekkilim eşine her ay düzenli olarak para veriyor ve bu şekilde evin ödemesini gerçekleştiriyorlar.
Şu an aile içi geçimsizlik sebebiyle boşanma aşamasındalar ve evin tasfiyesinin nasıl gerçekleştirileceği hususu çok karmaşık.
1-Müvekkil eşine evi kendisine devretmesini ve kalan taksitleri de kendisinin ödeyeceğini bildiriyor.Bunun karşılığında da tazminat talep etmeyecek. Ancak davalı eş borç benim üzerimde olacak diye bunu kabul etmiyor.
2-Müvekkilime bankadan kredi çekerek kalan tutarı eşine vermesini ve eşinin de tapuyu müvekkil üzerine yapmasını önerdim. Ancak bu durumda müvekkilim yaklaşık 50.000 TL tutarında bir borç altına girecek ve diğer eş hiçbir ödemede bulunmadan boşanmış olacak.
3-Şayet evi müvekkil üzerine devretmese, bu durumda eş evi kendi başına satabilir mi ya da tasfiye aşamasına gelmeden kredi borcunu ödemiyorum diyerek evi banka aracılığıyla sattırabilir mi? Bu durumda müvekkilim çok zorda kalacaktır.