12-01-2015, 10:07
|
|
|
Kat mülkiyeti Kanunu 34. maddesinde; "Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye
veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir." diyerek tanımlama yapmış bulunmaktadır. Aynı kanunun 40. maddesinin son fıkrasında ise; "Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal
yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda, bir karar alınmamış ise,
yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz." demiştir.
Sorunuzun cevabına gelirsek; kanunda her ne kadar yönetici ve yönetim kurulu tanımı ayrı ayrı verilmiş olsa da; kanun içeriği incelendiğinde hep yöneticiden bahsedilmiş, ayrıca yönetim kurulu denilmemiş olduğundan burada genişletici yorum yaparak yönetici deyiminden yönetim kurulunun da anlaşılabileceğini düşünüyorum. Ancak, burada esas önemli olan aidat ödenmemesine ilişkin olarak kat malikleri kurulunca alınmış bir karar var mı yok mu? Sorunun cevabına göre izlenmesi gereken yolu kanun maddesi gösteriyor zaten. İyi çalışmalar dilerim.
|