Konu
:
Birikmiş İştirak Nafakası Faiz Sorunu
Mesajı Okuyun
03-01-2015, 22:26
#
6
yigiturk
Alıntı:
Yazan
erdihafizoglu
İzninizle bu konuyu yeniden canlandırmak istiyorum, ben de buna çok yakın bir problemle karşı karşıya kaldım ve aklım hayli karıştı. Bu nedenle "yigiturk" acaba sorununuza nasıl bir çözüm buldunuz veya bu konuda fikri olan başka meslektaşlarım varsa yardımcı olabilirlerse memnun olurum. Teşekkürler.
Üstat ben bir şeyler yaptım şikayet de olmadı karşı vekalet de yemedik. Özetleyeyim. Öncelikle bir kaç okuduğum yargıtay kararında nafaka borcunun peşin bir borç olduğunu, ay başı itibariyle muaccel olduğunu öğrendim. İştirak nafakası kesinleşmeden itibaren başladığı için kesinleşme şerhinde yazan tarihi baz aldım. Örneğin kesinleşme tarihi 5 Mayıs 2011 olsun. Normal şartlarda ilk ay için faiz 5 mayıs tarihinden başlatılabiliyor. Ancak ben yine de karşı vekalet yememek adına işi sıkı tuttum ve 5 Mayıs 5 Haziran arasındaki 1 aylık nafakanın faizini 6 Hazirandan günümüz tarihine kadar işlettim. Örneğin 6 Ocak 2015'te icra takibi açacaksak 5 ocaktan itibaren başlayacak ve 5 şubata kadar devam edecek olan 1 aylık nafakayı takibe koymadım. Kendimce bu şekilde bir çözüm getirdim ve faizden yana şikayet de yemedim. Takip talebinde de her ayı tek tek yazdım. Örneğin Asıl Alacak 400 TL ( Ağustos 2011 İştirak Nafakası) Faizi 85 TL Asıl Alacak 400 TL ( Eylül 2011 İştirak Nafakası ) Faizi 83 TL şeklinde.
yigiturk
Üye Kimliği
yigiturk İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
yigiturk İsimli Üyeye Email Gönderin
yigiturk İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın