12-03-2007, 15:24
|
|
|
avukatlık bürosunun , bilgisayarlarının aranması
herkese iyi çalışmalar , aklıma takılan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
ülkemizde de faliyet gösteren ve yazılım korsanlığını önlemeye çalışan bir organizasyon mevcut. Organizasyonun haklı amacı : korsan yazılımlarla, lisanssız programlarla vesaire mücadele etmek.
Konuya ilişkin tam bilgim de yok ancak biliyorum ki kurumlara BASKINLAR yapıyorlar ve bilgisayarlara cdlere el koyup yüklü cezalar ödettiriyorlar.
Buraya kadar bir sorun yok.
Sözkonusu işlerle ilgilenen biri ile yaptığım diyalogda konuyu avukatlık bürosu yönünden değerlendirmeye çalıştım. Avukatlık bürosunun aranmasının farklı hükümlere tabi olduğunu , avukat bürosuna girip aramanın ; bilgisayarları kontrol etmenin kolay bir işlem olmadığını anlattığımda;
"ona da çare buldular , vergi kaçırıyor ihbarı ile maliye polisi ile büroları basıp o arada yazılımları arayarak daha sonra lisanssız yazılıma ilişkin takibe girişiyorlar" gibisinden birşeyler söylendi.
Marka,patent,lisans ilgimi çeken konular , tamamen de bunların korunması taraftarıyım ancak avukatlık bürosunu bastırmakmış vergi kaçırma ihbarıymış falan bunlar nasıl işler aklım almadı..bilgisi olan burada tüm meslektaşlar ile bunu paylaşırsa çok sevinirim.
|