02-01-2015, 10:34
|
|
|
tapu iptali ve tescilde tanıkla ispat
Arkadaşlar merhaba. Meslekte çok yeniyim ve ilk davamı almak üzereyim. Ancak sizlere danışma ihtiyacı duyuyorum. Müvekkilin babası yıllar önce bir arsa alıyor ve fiilen kullanmaya başlıyorlar. üzerine ev yapıyorlar. ancak 3 yıl önce baba, çocuklarına ben okuma yazma bilmiyorum beni tapu işlemleriyle uğraştırmayın biriniz arsayı tapuda üzerine alsın ancak diğer kardeşlerinin haklarını paylaştırsın diyor.oğlunun biri arsayı üzerine alıyor. hakkını alıp abisine devretmek istiyor. ancak abisi arsayı kendi üzerine değil eşinin üzerine alıyor daha sonra da diğer kardeşlerinin hakkını vermiyor. baba sağ ve diğer çocuklarının da haklarını almalarını istiyor.müvekkil de bu nedenle kardeşine karşı dava açmak istiyor. ancak elimizde herhangi bir yazılı belge yok. Sadece baba ve diğer kardeşler şahitlik yapacaklar. davanın tapu iptali ve tescil olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.Tapu iptali ve tscil mi açmalıyım veya başka ne tür bir dava açabilirim. sadece tanıkla davayı kazanma şansım nedir? yorumlarınız için şimdiden teşekkürler?
|