Mesajı Okuyun
Old 29-12-2014, 16:31   #1
av.medine

 
Varsayılan Emekli Maaşina Konulan Blokeden Kaynakli Manevi Ve Madditazminat

Sayın meslektaşlarım ; sorum emekli maaşına konulan HAKSIZ BLOKE sebebiyle MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇILABİLİR Mİ ?
Müvekkilin emekli maaşını almış olduğu banka ; kredi kartı borcundan kaynaklı alacak iddiası ile MÜVEKKİLİN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE koymuştur. Evvela Tüketici Hakem Heyetine başvurduk ve başvurumuz kabul edildi. Banka süresi içinde itiraz etti.
İtiraz davası devam ederken duruşma öncesinde BANKA KENDİLİĞİNDEN BLOKEYİ KALDIRDI. Bu süreç yaklaşık olarak 8 ay sürmüş olup ; müvekkil 8 ay boyunca emekli maaşını alamadı. Müvekkilin başkaca gelir ve geçim kaynağı bulunmamakta. Müvekkil aynı zamanda bankaya borçlu olduğundan hakkında banka tarafından icra takip dosyası da mevcuttur. Bankanın amacı ; müvekkili zor durumda bırakıp ; icra dosyasına taahhütte bulunmasını temin etmektir.
Neticede banka blokeyi kaldırmış ise de müvekkil 8 ay boyunca maddi ve manevi mağdur olmuştur. Sorum şudur ki ; BU MAĞDURİYETTEN KAYNAKLI MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇILABİLİR Mİ .Açılabilir diyen meslektaşlarım ile hukuki sebepler hakkında ( her iki talep için ) görüş bildirmelerini rica ederim. Ayrıca dava miktarını nasıl hesaplamalıyım. Çünkü davanın kısmen kabul ve kısmen reddi halinde ; banka karşı vekalet ücreti ;kazandığımız tazminata takas olsa davayı açmakta kazanç sağlamadığımız gibi zararlı da çıkabiliriz. Görüş bildiren meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.