Mesajı Okuyun
Old 29-12-2014, 07:39   #3
NEJLAN YILDIZ

Varsayılan sorularınıza yanıt

Alıntı:
Yazan av.metebey
Merhaba...konuyu tam anlayabilmek için soruyorum..Sizin açmış olduğunuz takibe ne diyerek itiraz edildi?İkincisi borçlu yada sizdeki makbuzda borcun ödendiğine işaret eden kayıtlar mı var yoksa ben mi yanlış anladım?
Kat mülkiyeti yok asansörlü olan apartmanda bir çok gider olduğu için Apartman gelir-gider makbuzu kullanıyorum.Bildiğiniz gibi bu makbuzlar matbudur ve matbuu olarakda " aldım " yazıyor, siz boşluklara aldığınız meblağı ve sebebini, şahsın adını ve daire no yazıyorsunuz alan kişi olarak imzalıyorsunuz.Benim bildiğim ödeme anında borçluya aslını veriyorsunuz ödeme olmayınca ilamsız takip yapıyorsunuz.Bende bunu yaptım.
1.sorunuzun yanıtı takibe konu edilen makbuz aslında " ......meblağı .......şu no lu daireden ....şu kişiden aldım ( aldım kısmı matbuu yazılı)
İtirazları şu:evet borcumuz vardı ama ödedik makbuzu vermedi.

Yargıtayın kararlarına baktım, borca itirazda; borcum yok itirazı ile, borcum vardı ödedim demesi farklı, eğer borcum vardı ödedim diyorsa İspat külfeti borçluya düşüyor, bundan sonra alacaklı alacağını ispat etmek zorunda değil.Tabii makbuz aslını icra takibine konu ettiğim için ödemeye ilişkin belge ibraz edemeyecek.Ama makbuzu vermedi demekde ödediğinin ispatı değil....Makbuzu almadıysa onun kusuru olamalı....