arkadaşlar merhaba,
eski mesajımı şimdi yeniden gördüm ve gelişmeleri aktarmak istedim.
öncelikle açtığım davada bir hata yokmuş
hakim beyin ara kararı sonrasında noterden çocuk adına velayeten annesine vekalet çıkarttırmak istedink ancak elbette ki, evlilik devam ettiği için velayeten tek bir tarafın vekalet çıkartamadılar.
Ben de bunun üzerine, evlilik birliği sona ermediğinden velayetin anne ve baba tarafından ortak olarak kullanılabileceğini, davanın yalnızca anne adına açılarak annenin yanında kalan ve baba desteği almayan çocuk için de gerekli tedbirlerin talep edilebileceğini belirterek ara karara itiraz ve rücu talepli dilekçemi sundum.
İtirazım kabul edildi, boşanma davası açılmaksızın yalnızca anne adına açtığım dava üzerinden devam edilerek, netice itibariyle davamız kabul edildi ve hem anne hem çocuk için tedbir nafakasına hükmedildi.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, eminim bu durumla karşılaşan arkadaşlarımıza örnek olacaktır.
Ne yazık ki, tedbir nafakası talepleri sürekli olarak boşanma davası ile birlikte görüldüğünden, ayrı dava olarak talep edildiğinde böyle ara kararlar ile karşılaşılabiliyor.