Mesajı Okuyun
Old 19-12-2014, 13:26   #5
yesim85

Sayın lostris;

Cevabınız için teşekkür ediyorum. İcra Memurunun işlemini şikayet ettim. Ancak dava devam ediyor ve şuan da müvekkilimin mal varlığında (Aşkın haciz şeklinde) haciz bulunuyor.

Bu memur işlemini şikayetten olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Ancak bu da uzun bir süreç olacak ve ayrıca memur işlemi aşkın haciz yönünden iptal edilecek büyük ihtimalle, onun dışında kısa karar ile koyulan hacizler açısından nasıl bir sonuç çıkacak tam olarak kestiremiyorum.

Bana kalırsa, kısa karar ile haciz konulması mümkün değil, zira ben kısa karar ile Mahkeme ilamını temyiz edemem. Bildiğiniz gibi Asliye Hukuk mahkemelerinde gerekçeli karardan önce süre tutum mümkün değil ve ilk dilekçemdeki temyiz gerekçelerim geçerli olacağından kısa karara göre yazılmış temyiz dilekçesi, temyizden olumlu sonuç alma ihtimalimi de yok eder.

Bu sebeple henüz gerekçeli karar tarafıma tebliğ edilmeden, kararın tehiri icra talepli temyizi mümkün olamayacağından, İcra Müdürlüğünden mehil vesikası talep hakkım da söylediğiniz gibi kısıtlanmış olacaktır.

Sizin olayınızda bizimkinden farklı olarak gerekçeli karar yazılmış. Ancak bence her iki durumda da gerekçeli kararın tarafımıza tebliği önem arz eder diye düşünüyorum.

Saygılar...