Mesajı Okuyun
Old 19-12-2014, 11:55   #3
Av. Zeynep TÜFEKÇİ

Sayın Meslektaşım,

Mesleğin ilk yıllarında buna benzer bir olay yaşadım. Şu farkla : Mahkeme Gerekçeli Kararı henüz tebliğe çıkarılmadan dolayısı ile temyiz için süremiz başlamadan davacı Gerekçeli Kararı İcra dosyasına sunarak,müvekkil şirketin tüm malvarlığı üzerine haciz tatbik etti.

O dönemde, ( açıkçası yazarken kendim dahi inanmadığım ) bir şikayet ile, Gerekçeli Kararın Tebliğ edilmediği,bu şekilde icranın tehiri hakkımızın engellendiği v.b iddialar ile Şikayetin kabulünü sağladım ve hacizleri kaldırarak apar topar bir temyiz ve Teminat mektubu sunmak suretiyle işlemleri durdurdum. Davacı vekili de sanırım Teminat bulunmasının rahatlığı ile, İcra Mahkemesi kararını temyiz etmedi.

Sizin olayınızda ise, Kısa Karar ile takibin devamı durumu var. Araştırdığım kadarı ile bu yolu kullanan meslektaşlarım var ama konuya ilişkin Yargıtay kararı bulamadım.

Ancak şöyle düşünüyorum, Yargıtay 12. H.D kararlarına bakarsanız İtirazın iptali davası sonucu [B]ilamın [/b]dosyaya sunularak takibin devam edeceği bildirilmekte. Örneğin:

T.C.
YARGITAY
12. Hukuk Dairesi

Esas : 2004/10325
Karar : 2004/13935
Tarih : 01.06.2004

ÖZET : Borçlular hakkında genel haciz yolu ile icra takibi yapılmış, borçluların itirazı üzerine alacaklı İİK.nun 67. maddesi gereğince itirazın iptalini istemiş, mahkemece itirazın iptal edilmesine karar verilmiştir. Alacaklı, bu ilamı aynı takip dosyasına ibrazla, asıl alacak yönünden önceki talebi doğrultusunda icra takibini sürdürebilir. Bu kısımlar yönünden yeni bir icra takibi yapamaz. Ancak itirazın iptal edilmesine dair ilamdaki edayı içeren kısımlar olan % 40 inkar tazminatı, vekalet ücreti ve yargılama gideri gibi alacaklar yönünden yeni bir ilamlı icra takibi yapabilir.

Buna benzer sayısız karar bulabilirsiniz. Yerinizde olsam, dosyaya İlam sunulmadan takibin devamı ve haciz kararı veren İcra Memuru muamelesini şikayet yolunu derdim. Şayet kabul edilir ise,Kısa karara dayanılarak yapılan hacizlerin fekkini sağlamış olursunuz.

İyi çalışmalar dileklerimle.