11-12-2014, 10:03
|
|
|
Madde metni tereddüte yer vermeyecek açıklıkta yargılama giderleri arasında sayıyor. Talep edebilirsiniz.
Dava dilekçelerimde gerek vekalet tanzimi için notere ödenen ücreti, gerek dava öncesi çekilen ihtarname giderlerini, davanın yargılama giderleri arasında sayılarak ödenmesini talep ediyorum, ancak sıklıkla yaşadığım fiili durum şöyle; kısa karara bu husustaki talebimizin kabul edildiği geçilmediğinden gerekçeli karar yazılırken de alışkanlıkla sadece dosyadaki giderleri hesaplıyorlar.
Bir dosyamın son celsesinde hakimden bu talebimin de kabul edildiğinin kısa kararda belirtilmesini istediğimde, "gerekçeli kararı yazarken hesaplayacağız gerek yok" dedi ve maalesef diğer dosyalarımdaki gibi gerekçeli karar yazılırken dikkate alınmadı.
Vekaletname ilk hangi dava için çıkarılmış ise o davada talep edebilirsiniz diye düşünüyorum. ( Sn Av. Selen'in (6) nolu mesajı üzerine cümlemi şu şekilde düzeltiyorum. "Vekaletname ilk hangi dava için çıkarılmış ise o davada talep etmek hakkaniyete uygun olacaktır.")
Önemli olan sizin açınızdan sebepsiz zenginleşme yaratmayacak şekilde talepte bulunmanızdır.
|