Mesajı Okuyun
Old 29-11-2014, 12:40   #5
Av.CKaran

Alıntı:
Yazan MiMi
Merhaba, SGK ile İdare Mahkemelerinde birkaç davam olmuştu ve hiçbirinde yürütmenin durdurulması talebim kabul edilmedi. Bu nedenle karamsarlığa düşmemenizi öneririm. Ama tabi ki siz süresi içerisinde yine de karara itiraz edin, belki bir netice alırsınız.

Haksız prim tahakkuku konusunda ise; SGK'nın usulüne uygun olmayan şekilde tahakkuk ettirdiği prim borçları nedeniyle aleyhine sonuçlanan dava sayısının azımsanamayacak kadar çok olduğunu haricen biliyorum. Maalesef yukarıda diğer meslektaşların değindiği gibi, bu sıklıkla karşılaşılan bir durum. Anlatımlarınızdan, delillerinizin kuvvetli olduğu sonucunu çıkarıyorum, tüm işçilerin ister çalışan, ister bağ-kurlu olarak sigortalı olduğu kayıtlardan tespiti mümkünken karamsar olmamanızı tavsiye ederim. Umarım lehinize sonuçlanır, sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

İyi günler dilerim.
Sayın Meslektaşım,
Yürütmeyi durdurma kararının reddi çok önemli değil. Maalesef anlattığınız konuyla ilgili net bir cevap yok. Davanızın reddedilme olasılığı yüksek görünüyor. Böyle birkaç dava açmıştım, reddedildi. Müvekkiliniz ödeme niyetinde ise anlaşma yolunu seçin derim.