28-11-2014, 12:57
|
|
|
Hukuk Fakültesi mezununa hakaret suçu oluşmuş mudur?
Sevgili Meslektaşlarım, başımdan geçen talihsiz bir olay hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Hukuk Fakültesi mezunu olmam sebebiyle askerliğimi TSK'nin Disiplin Subaylığı'nda yapıyorum. Bu nedenle de yapılan Disiplin Kurulu toplantılarına(duruşma) ''tutanak katibi'' sıfatıyla katılıyorum. Yakın bir süre önce gerçekleştirilen Disiplin Kurulu toplantısında Disiplin Kuruluna Başkanlık yapan üye ile hukuki bir konuda tartışmaya girdik. Bu tartışma neticesinde, benim Hukuk Fakültesi mezunu olduğumu kesin bir şekilde bilen Disiplin Kurulu Başkanı, benim onur, şeref ve saygınlığımı rencide etmek maksadıyla salonda bulunan diğer üç üye karşısında bana imalı bir şekilde ''Sen Hukuk Fakültesi mezunu musun?'' şeklinde soru sormuştur. Kendisi ile aramızın iyi olmamasından dolayı böyle bir cümle kurduğunu düşünmekteyim. Ancak kurduğu cümle bence tamamen beni diğer kurul üyeleri önünde rencide etme amacı ve kastıyla kurulmuş bir cümledir. Sizce de Hakaret suçu oluşmuş mudur? Örnek yargı kararı olan arkadaşlar da paylaşırlarsa sevinirim.
Sizlerin de değerli yorumlarınızı beklemekteyim.
Saygılar.
|