27-11-2014, 17:11
|
|
|
Tahsilde Tekerrür Olmamak Kaydıyla...
Merhabalar Değerli Meslektaşlarım ;
Bir ipotekli dosyamızla icra müdürlüğünde 2013 yılının ekim ayında hem ipotekli takip tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla ilamsız takip yapıldı.
Borçlulardan ilamsız takip dosyasında 48 ay taksitte ödeneceğine dair taahhütname alındı.
Bugün UYAP ' dan baktığımda ipotekli takip dosyasının işlemsizlikten dolayı düşürüldüğünü gördüm.
Sizce icra müdürlüğünün işlemi doğru mudur ? Bana göre ilamsız takip devam ettiğine göre tahsilde tekerrür etmemek kaydıyla açılan ipotekli takibinde devam etmesi gerekir diye düşünüyorum. Sizin fikirlerinizi de alırsam sevinirim.
Mesela ;
Nasıl tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla açılan icra takip dosyalarında '' Aynı alacak için tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla birden fazla takip yapılması mümkündür. Bu durumda icra takiplerinden birinde alacağın tahsil edilmesi halinde, diğer takip dosyası da infaz edilmiş olacağından tahsil harcı yalnızca tahsilat yapılan takip dosyasından ve bir defa alınır.''demektedir.
Yani aynı durum tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla yapılan takiplerde işlemesiz dosyanın düşürülmesinde uygulanmaz mı ? Sonuçta ilamsız takipte borçludan 48 ay taahhütname alınmış.
Teşekkürler....
|