Mesajı Okuyun
Old 26-11-2014, 18:14   #2
av.hasaneser

Varsayılan Vekalet ücreti iç ilişkidir denilebilir

Avukatlık Kanunu 164. maddesinde “…Dava sonunda, kararda tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir.”, 165. maddesinde “…sulh veya her ne suretle olursa olsun taraflar arasında anlaşmayla sonuçlanan ve takipsiz bırakılan işlerde her iki taraf avukat ücretinin ödenmesi hususunda müteselsil borçlu sayılırlar.”, 174. maddesinde “…Avukatın azli halinde ücretin tamamı verilir.” denilmektedir.
Bahsettiğini olaya benzer bir dava da ben açtım. Yaptığım araştırmalarda karşı yan vekalet ücreti iç ilişkidir cevabını aldım. Bu nedenle de karşı yan vekalet ücretini ve yasal vekalet ücretini içi toplam icra takibi yaptım. Yani örneğin; karşı yan vekalet ücreti 1.000-TL ise ben 2.000-TL bedelli, hem borçlu hem de müvekkil aleyhinde icra takibi başlattım(Müvekkil aleyhinde icra takibi yapmadan önce baroya bilgi verilmesi gerektiğini hatırlatırım). Her iki tarafta itiraz etti. Şuan da henüz duruşma günü verilmedi. Size akıbetini hakkında bilgi veririm.
Kanaatimce, sadece vekalet ücreti için itirazın iptali davası açmayın. Zira avukat ve müvekkil arasında iç ilişkidir denilerek red cevabı yersiniz.