Mesajı Okuyun
Old 25-11-2014, 20:47   #1
over

Varsayılan Haksız fiilden kaynaklanan maddi-manevi tazminat

Merhaba, soruma vakit ayıran meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

Müvekkilimin ayağı, bir alışveriş merkezinde çıkan yangın esnasında avm'yi terk ederken çıkan karışıklık sırasında kırılıyor. Müvekkilim de alışveriş merkezinde bulunan bir mağazada çalıştığından ötürü bu olay kayıtlara iş kazası olarak geçiyor. (Mağaza avm'den bağımsız farklı bir şirket).

Yangının avm'nin kusurundan çıktığı hususunda bir şüphe yok. Rezidans kısmında yapılan bir tadilat sırasında çıkıyor. Kusur olmasaydı dahi avm'nin sorumluluğu olacağını düşünüyorum.

Müvekkilim 4 ay boyunca işe gidemediği ve bu olay bir iş kazasından kaynaklandığı için bu 4 aylık ücret kendisine SGK marifetiyle ödeniyor. Ancak bu sürede kazanılan primler SGK tarafından ödenmiyor.

Müvekkilimin ayağının kırılmasında kusuru ve sorumluluğu bulunan avm'ye tazminat davası açmayı düşünüyorum. Hem 4 aylık sürede yaşadıkları için manevi tazminat davası, hemde alamadığı primler için maddi tazminat davası açılması gerektiği kanaatindeyim

Ancak bu prim ücretini avm'den isteyip isteyemeyeceğimiz hususunda kararsızım. Örnek bir Yargıtay kararı da bulamadım. Bu konuda fikirlerini paylaşabilecek meslektaşlarımın katkılarını bekliyorum.