Mesajı Okuyun
Old 12-11-2014, 22:38   #1
av.r.altay

 
Varsayılan Işçiyi Darp Eden Diğer Işçinin Haksiz Fiilinden Işverenin Sorumluluğu

Merhabalar...

Müvekkil işçi inşaat işinde şantiye alanında çavuş olarak görev yapmaktadır. X ve Y işçisi arasında tartışma çıkıyor ve X işçisi Y işçisine küfrederek onu darp ediyor.Bunun üzerine Y işçisi müvekkilin yanına gidip durumu izah ediyor ve müvekkil de X işçisinin yanına gidip neden bu şekilde davrandığını soruyor.Bunun üzerine X adlı işçi orada bulunan kürekle müvekkilin başına vurmak suretiyle müvekkili yaralıyor.Müvekkil ciddi şekilde yaralanıyor yoğun bakıma alınıyor.

Müvekkili yaralayan X adlı işçi hakkında ağır ceza mahkemesinde ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN ceza davası açılmış ve anılan dava hala devam etmektedir.

Sormak istediğim hususlar;

1- Bu olaydan dolayı işverene karşı açacağımız davayı asliye hukuk mahkemesinde BK hükümleri gereği işverenin kusursuz sorumluluğundan bahsederek mi açmak? yoksa iş mahkemesinde iş kazasından kaynaklı maddi-manevi tazminat davası şeklinde mi açmak daha faydalı olur?..

Ayrıca somut olayda işverenin işçiyi koruma ve gözetme borcundan bahsedersek işverene kusur atfedilebilir mi?

2- Müvekkili yaralayan işçiye de husumet yöneltmek zorunda mıyız? bildiğim kadarıyla somut olay açısından işverenle işçi arasında zorunlu dava arkadaşlığı bulunmamakta...

Değerli yorumlarınızı bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum...