08-11-2014, 02:19
|
#1
|
|
Kesin mehile uymakla da mağdur olunur(muş)
Değerli Meslektaşlar,
İşçi vekili olarak açtığım bir davada tensip zaptıyla verilen -ihtaratlı- kesin süre içinde iki tanık bildirdim.
Tanıklar davalı işverenin eski çalışanlarıydı ve ben tanık olarak bildirdikten sonra ikisi de davalı işveren tarafından yeniden işe alındılar. Doğal olarak da artık tanıklık yapmak istemiyorlar; yapsalar da işe yarar şeyler söyleyeceklerini beklemek zor.
Tensip zaptıyla davalıya da tanıklarını bildirmesi için kesin mehil verilmişti, ancak davalı kesin mehilde tanıklarını bildirmedi.
Ben ön inceleme duruşmasından önce durumu açıklayarak HMK da açıkça ifade dilen ikinci tanık listesi verme yasağına rağmen yeni bir tanık listesi verdim. Dayanak olarak da Yargıtay 2.HD nin bir kararına dayandım. 2. HD si kararında, davacı dava dilekçesinde bildirdiği tanıklardan başka ön inceleme duruşmasından önce ikinci bir tanık listesi verirse burada ikinci tanık listesi verme yasağı uygulanmaz diyor.
Ön inceleme duruşması yapıldı, benim ikinci liste kabul görmedi, kesin mehile rağmen tanıklarını bildirmeyen davalıya ise tanık listesi vermesi için yeniden süre verildi.
Özetlemek gerekirse. ben tensip zaptında verilen kesin mehile uyarak tanık listesi verdiğim için mağdur oldum. Nasıl olsa ön inceleme duruşmasında yeniden süre verilecek diye kesin mehile uymasaymışım bir sorun olmayacakmış meğer. Hatta daha da iyi olacakmış...
Ne dersiniz?
|