Mesajı Okuyun
Old 18-10-2014, 12:07   #6
gunermeric

Sayın keenlemyekün,

Kiralayan ihtarnameyi tebliğ almış ve taraflar arasında tahliye taahhütnamesi de imzalanmış ve kiralayan orada acentenin fiilen bulunduğundan haberdar. Sizin müvekkiliniz sözleşmeyi feshetmiş ve taahhüt edilen tarihte tahliye gerçekleşmemiş. Bu tahliye taahhüdüne dayalı olarak kiralayan da bir dava ikame ederek tahliyeyi sağlamamış. Fakat müvekkilinizle yeni bir kira sözleşmesi de imzalamamışlar ya da müvekkiliniz fesih tarihinden sonra kiralayana kira ödememiş bir kez bile.Bu durumda ben fesih iradesinin tamamlanmış olacağını ve kiralayanın da acenteden kira bedelini kabul etmekle onları kiracı olarak kabul ettiği sonucunun doğacağını düşünüyorum. Müvekkilinizin acenteyi oradan tahliye edebilmesi de yasal olarak söz konusu değil çünkü ortada bir alt kiracılık durumu yok. Böyle bir durumda kiralayan tahliye etmek için dava açmaz ve acente de kirayı ödemezse, sizin kiralananı fiilen kullanmasanız da kirayı ödemek zorunda olduğunuz gibi hukuksuz bir sonuç ortaya çıkar. Burada kiralayanın fiili durumu bildiği ve buna rağmen ses çıkarmayıp acenteden kiraları tahsil ettiğini iddia ederek savunmalarınızı bu yön doğrultusunda yapmanız ve kira bedelinin talep edildiği dönem açısından hiçbir şekilde kira sözleşmesini kabul etmemeniz çok önemli. Benim düşüncem böyle...