17-10-2014, 10:08
|
|
|
kira kontratının sona ermesi ve tahliye (konu içeriğinde değişiklik yapıldı)
Meslektaşlarım öncelikle merhaba.
Benim sorum kira kontratının sona ermesiyle ilgili. Kira kontratının kiracı tarafı müvekkilim. Ancak kiracı müvekkilim olmasına rağmen iş ilişkisi sebebiyle acente fiilen çatılı iş yerini kullanıyor. 1.1.2011 tarihinde 1 yıllık süre belirli süre ile kontrat yapılmış. Sonrasında 31.12.2013'e kadar sona ermeden önce iki taraf da bildirimde bulunmadığı için aynı şartlarla 1'er yıl yenilenmiş. Kira bedeli de 2013 yılının sonuna dek müvekkilim tarafından ödenmiş.
Ancak 2013 yılının sonunda müvekkilim ile acente arasındaki iş ilişkisinin bozulması sebebiyle müvekkilim 04.12.2013'te yeni kira dönemi başlamadan önce kiralayana artık kira kontratını yenilemek istemediğini ve 31.12.2013 tarihinde de kiralananı tahliye edeceğini belirten bir ihtarat yollamış. Ancak bu tarihte kiralanan işyerinde acentenin bulunması sebebiyle tahliye gerçekleşmemiş.
2014 yılının ilk 3 ayı kira bedelini kendisi ödeyen acente sonrasındaki 6 ay kirayı ödememiş. Kiralayan ise sözleşmeye müvekkilim taraf olduğu için onu muhatap bilerek 16.10.14'te ödeme emri yollamış. Biz artık acenteyle olan iş ilişkimiz de bittiği için üzerimizdeki bu sözleşmeden kurtulmak istiyoruz.
Benim danışmak istediğim husus 3.12.13'te çekilen ihtarla sözleşme sona ermesi gerekirken husumet içinde olduğumuz acenteyi oradan çıkaramadığımız için biz tahliyeyi gerçekleştiremiyoruz. Bu sözleşmeden kurtulmak için hukuki bir imkan var mı? Acente nasılsa kira sözleşmesine taraf değilim diye 6 aydır kirayı ödemiyor, tahliyeyi de gerçekleştirmiyor. Kiralayan ise 6 aylık bedelin ödenmemesi sebebiyle ödeme emrini müvekkilime yolluyor.
Meslektaşlarım değerli görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
|