Mesajı Okuyun
Old 29-09-2014, 08:47   #3
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan davuterkan
Merhaba
Müvekkillerimden biri 4 katlı apartmanın 3. katında daire sahibi, diğeri ise 4. katında kiracıdır. Apartmanın çatısındaki sorundan dolayı üst katlardan başlayarak tavandan ve duvardan su sızmakta ve bu da duvarlara, duvar kağıtlarına, mutfak dolaplarına ve mobilyalara zarar vermektedir.
10 daireli apartmanda 4 daire (kiracı olan müvekkilin oturduğu daire dahil) Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait, oradan bir muhatap bulmak imkansız. Diğer kat malikleri de tamirat konusunda gönülsüz davranıyor. Bu suretle ortak bir karar alınarak tamirat yapılamıyor.
Bu tabloda, tamiratın ortak olarak yaptırılması veya tamiratın onay veren malikler-kiracılarca yapılıp giderlerin gidere katılmayan kat maliklerinden tahsili için hangi yolu önerirsiniz. Teşekkürler.

KMK 19/2'ye göre yapılacak tespitin ardından onarımı yaptırıp, gideri diğer kat maliklerinden payları oranında tahsil edebilirsiniz.