Mesajı Okuyun
Old 19-09-2014, 11:47   #1
muratceylan79

Varsayılan Tüketici hakem heyetinde bankanın yaptığı savunma

Her ne kadar tüketici hakem heyeti ile ilgili bir çok konu açılmış olsa da bu konuya ben rastlayamadım. Eğer önceden bu konu tartışıldıysa özür dileyerek sayın meslekdaşlarıma bir sorum olacak.

Esnaf müvekkilim genel kredi sözleşmesi ile çektiği kredi sonrası kesilen dosya masraflarının iadesi için tüketici hakem heyetine müracaat etmemiz sonucu müvekkil lehine karar çıkmış ve dosya masrafı icra yoluyla tahsil edilmiştir. Ben müvekkilin tüketici/bireysel kredi çektiğini düşünmüştüm ama sonradan öğrendim ki genel kredi sözleşmesi ile kredi kullanmış. Banka hakem heyeti kararına "bu kredi ticari kredidir" diyerek mahkemede dava açtı,

Sorum şu ki; banka tüketici hakem heyetine verdiği savunmada "bu kredinin ticari kredi olduğuna, hakem heyetlerinin yetkisiz olduğuna dair" dair bir savunma yapmamış, yalnızca kesintinin yasal olduğunu belirtmiştir.

Şimdi ise tüketici mahkemesinde açtığı dava ile yeni bir itiraz ileri sürmüştür. Acaba satıcı/sağlayıcı tüketici hakem heyetinde yaptığı savunmalar ile bağlı olabilirmi, zira mahkeme sonucunda vekalet ücreti, masraflar vs. çıkacak. Şimdiden vereceğiniz değerli cevaplar için teşekkür ederim.