17-09-2014, 10:40
|
|
|
davanızın süreci ile ilgili bilgiyi mailime atmanız mümkün müdür idare hukukunu çok sevdiğim halde çok az idare hukuku ile ilgili dava çeşidi gördüm sorunuzu araştırıken menfezlerin yolun alt yapısına dahil olduğunda dair bir doçentin yazısını okudum ardından Karayolları genel müdürlüğpünün sitesinde görev alanlarını inceledim copy paste yapıyorumm şu an ;karayolları genel müdürlüğünün tüzel kişiliği haiz olduğundan davalı bu kurumdur hizmetin hiç işlememesi geç işlemesi kötü işlemesi kapsamında tazminat davanızda başarılar dilerim ancak yargılama zabıtlarını dilekçenizi yollarsanız müteşekkir olurum iyi çalışmalar
Görevleri Otoyol, Devlet ve İl yolları ağını tespit etmek ve bu ağdaki değişiklikleri hazırlamak,Yol ağı üzerindeki yol ve köprüleri inşa ve islah etmek,onarmak ve emniyetle kullanmalarını sağlayacak şekilde sürekli bakım altında bulundurmak ve bu konularda gerekli eğitim yapmak,
Projelendirme, yapım, onarım, bakım ve diğer hususlar hakkında standartlar tespit etmek, teknik şartnameler hazırlamak,
Yolların kullanılması, yol ve trafik güvenliği ve bakımına ait esas ve kaideleri tespit etmek, yürütmek ve uygun göreceği yol işaretlerini tesis etmek,
|