Konu
:
İpoteğin Fekki Davası
Mesajı Okuyun
16-09-2014, 16:45
#
3
IMPREVIZYON
Alıntı:
Yazan
Levent Karakaya
Merhaba Üstadım,
1- Belirsiz alacak davalarında ilk yapacağınız bedel arttırımı için ıslah yapmanıza gerek yoktur. Ancak burada belirsiz alacak davasına konu olabilecek bir durum olmadığını düşünüyorum çünkü ipotek bedeli bellidir ve belirsiz bir durum söz konusu değildir. Keza kısmi dava da açsanız yine ilk celse de size harcı tamamlatmak isteyeceklerdir. Aksi halde davanız dava şartı yokluğu nedeniyle red edilecektir.
2- İpotegin fekki davasını hangi nedene dayandıracaksınız? Menfi tespit davası açmanız daha mantıklı ancak elinizde ödeme olguları mevcut ise bu durum lehinize olacaktır.
3- Harca esas değer ipotek bedeli üzerinden belirlenir.
Saygılarımla,
Merhabalar Sayın Levent Bey cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
İpoteğin fekki davasını "ehliyetsizlik" nedenine dayandırmayı düşünüyorum keza ipotek tarihinde ipotek verenin temyiz kudretinin olmadığına dair elimizde adli tıp raporu mevcut, dolayısıyla menfi tespit mi yoksa ipoteğin fekki yoluna mı gideceğimden emin olamadım. (Ufak bir not: banka ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takip başlatmıştı ancak itirazımız üzerine itirazın iptali davası açtı ama bu davası ipotek verenin ipotek işlemini yaptığı tarihte hukuki işlem ehliyetinin olmadığı gerekçesiyle reddolundu.)
Belirsiz alacak kısmında ise her ne kadar ipotek bedeli belli ise de bankanın vermiş olduğu krediye mahsuben tahsil etmiş olduğu meblağ mevcut ama işlemiş faizini de düşündüğümüz zaman borç meblağını kesin bilemiyoruz.
Saygılarımla.
IMPREVIZYON
Üye Kimliği
IMPREVIZYON İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
IMPREVIZYON İsimli Üyeye Email Gönderin
IMPREVIZYON İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın