Mesajı Okuyun
Old 15-09-2014, 13:56   #1
Av. İbrahim Şen

 
Varsayılan Yurtdışında ilanen tebligat

Sevgili meslektaşlar,

bir boşanma davasında müvekkilimin Amerikada yaşayan ve Amerika vatandaşı olan eşine gönderdiğimiz tebligat, bir yıllık tebligat sürecinin ardından ne yazık ki bila döndü.

gelen evraklarda, polisin tebligat yapmak için 3 defa eve gittiği, evde seslerin olduğu, ancak kapıyı kimsenin açmadığı yönünde açıklama yapılmış. zaten davalı, psikolojik sorunları olan, kimseyle görüşmeyen biri. dava dilekçemizde de bu hususları belirtmiştik.

davalının tebligat gönderilen adresten başka da elimizde bir adresi yok. bu durumda ya aynı adrese yeniden tebligat gönderip bir yıl daha umutsuzca bekleyeceğiz ya da ilanen tebligat yolunu deneyeceğiz.

doğrusu daha önce hiç ilanen tebligat yapmadığım için şartlarını tam olarak bilmiyorum. mevzuata da baktım ama bizim durumumuzun ilanen tebligat şartlarını taşıyıp taşımadığı yönünde kanaat edinemedim. hakimle görüşmeden önce bir de burdan sizlerin görüşüne başvurmak istiyorum.

acaba somut olayda ilanen tebligat şartları oluşmuş mudur? bunun için ne yapmam gerekiyor? daha önce benzer şekilde yurtdışına ilanen tebligat yapan oldu mu? bu konuda benle paylaşacağınız bir karar var mıdır?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...