|
|
|
|
Sayın meslektaşım benzer sorun bende var.
İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takibim var ve yurt dışında diye tebligat yapamıyorum. Ama işin kötüsü bende Mernis de yok ben o zaman icra müdürüyle konuştuğumda mernis adresi olsaydı 21 yapardık ama şu durumda önce adres araştırması isteyeceğiz (tapudan-emniyetten) olumsuz gelirse ilanen tebligat yapacağız dedi. bu durumda icra müdürünün dediğini dikkate alırsak 21 yapmanız gerekmekte, ki bence de mantıklı olan odur.
Bende icra memurunun kararını şikayet etmenizi tavsiye ediyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Meslektaşım, yut dışında yaşayan borçlunuz mutlaka Türkiye'ye yakın zamanda giriş çıkış yapmış ve bu sırada bir adres belirtmiştir. Pasaport şubeden bu adresi öğrenmeniz halinde, bildirilen o adrese TK 25/a maddesi uyarınca tebligat gönderebilirsiniz. Yalnız tebligat gönderirken vatandaşlıktan çıkma yolunu seçip seçmediğini nüfus kaydından kontrol ediniz. Vatandaşlıktan çıkma var ise, tebligat yaparken mutlaka çeviri şeklinde gönderiniz.
Yurt dışına yapılan tebligatlar hakkında imzalanan uluslararası bir çok sözleşme mevcut Türkiye'nin de imzaladığı. Yaşanılan ülkeye göre doğrudan tebligat bile gönderilmesi mümkün ancak uygulamada oturmadı.
Konu hakkında detaylı bilgi : Ahmet Cemal Ruhi - Milletlerarası usül hukukunda tebligat