|
|
|
|
benim de başımda benzer bir sorun var. 1995'ten beri eşinden emekli sandığı dul maaşı alan müvekkilim 2004'te de babasından bağ-kur yetim maaşı almaya başlamış. ancak geçen ay bağ-kur maaşını kesip ödenen 24.000.TL. emekli sandığı maaşından kesmek suretiyle iade alınmaya başlanmış. ölümler ve maaşların bağlanma tarihleri 2008'den önce olduğu ve kurumlar farklı olduğu için her ikisini de alabilir diye düşünüyorum. dava açmayı düşünüyorum. siz ne dersiniz?
dava da idari yargıda mı iş mahkemesinde mi olacak ? bana yardım ederseniz sevinirim.
|
|
 |
|
 |
|
Canan Hanım ben idari işlemin iptali istemli idare mahkemesinde dava açtım fakat idare mahkemesi görevsizlik verdi. Görevsizlik kararı kesinleşince iş mahkemesine başvurucam fakat benim de şöyle bir sıkıntım var; ödeme emri tebliğ edildiğinde idareye itiraz ettik süresinde onlardan ret yanıtı alınca idare mahkemesine başvurduk. Şimdi bu durumda ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde değil de idareye itirazımın reddinden itibaren 7 gün içinde dava açmış olmamız süre yönünden hak kaybına neden olur mu?