Mesajı Okuyun
Old 27-08-2014, 12:31   #12
ÇİTLENBİK

Varsayılan Görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi mi Asliye Ticaret Mahkemesi mi?

Merhaba,
Açmam gereken ipoteğin terkini davam var dilekçemi hazırladım ve fakat yeni HMK gereği görevli mahkemenin Asliye Hukuk Mahkemesi mi yoksa Asliye Ticaret Mahkemesi mi olduğu hakkında tereddütlerim var. Şöyle ki,
Müvekkilim gerçek bir şahıs ve bir limited şirketten alacağı mal ve emtia bedeline karşılık teminat olmak üzere mülkiyeti kendisine ait taşınmazı üzerinde şirket lehine 3.derecede ipotek tesis ettiriyor. Ve fakat aradan beş yılı aşkın zaman geçmesine rağmen taraflar arasında hiçbir ticari alış veriş gerçekleşmiyor. Dolayısıyla müvekkilimin işbu şirkete hiçbir borcu yok. Bu sebeple ipoteğin terkini için dava açacağım ancak taraflar arasındaki olası bir ticari alışveriş dolayısıyla ipotek verildiği için Asliye Ticaret Mahkemelerinin görevli olup olmadığı konusunda şüphelerim var. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açıp da görevsizlik kararı ile karşılaşmak istemiyorum.
Bu konuda yardımlarınızı, varsa elinizde Yargıtay kararı paylaşmanızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar,
Saygılarımla.