Mesajı Okuyun
Old 21-08-2014, 12:23   #1
manolimato_06

 
Varsayılan Geçersiz satış sözleşmesi - Sebepsiz zenginleşme

Müvekkil ile karşı taraf müvekkile ait olan ve borcu taksitler halinde ödenmekte olan evin 134.000 TL bedel ile satımı konusunda anlaşmışlar aralarında harici bir satış sözleşmesi yapmışlar bedelin 54.000 TL si müvekkile teslim edilmiş bu bedelde teminat senedi karşı tarafa verilmiş ve kalan 80.000 TL si ise karşı tarafın kendi mülkiyetinde olan arabasını satmasından sonra ödeneceği kararlaştırılmış.

Bu anlaşmadan sonra ev karşı tarafça kullanılmış devam eden taksitleri de karşı tarafça ödenmiştir.

Bir takım sebeplerden ötürü karşı taraf 80.000 TL yi ödememiş fakat ihtar ile 80.000 TL yi ödemek istedikleri halde müvekkilin kabul etmediğini belirterek sözleşmeyi feshettiklerini senet bedeli olan 54000 TL yi, ayrıca taksitleri devam eden ev için ödedikleri 7 aylık taksidi istediklerini belirtmişlerdir.

Zaten geçersiz olan sözleşme karşı tarafça feshedildiği de düşünüldüğünde; tarafların aldıklarını sebepsiz zenginleşme hükümleri gereğince geri vermekle yükümlü olduklarını düşünüyorum.

54.000 tl yi karşı tarafa geri verdiğimiz takdirde, evin 7 aylık kullanım bedelini isteyebilir miyiz? Kullanım bedelini iade ettiğimiz takdirde karşı tarafı hali hazırda kullanmakta olan bu evden tahliye etme sürecimiz ne şekilde gerçekleşecektir.

Açacağımız davada tahliye ile birlikte sözleşmenin feshi ile uğradığımız menfi zararları da talep edecek olursak süreç nasıl işleyecek? Menfi zararlarımızın tazmini talebi kullanım bedeli talebimiz ile çelişki arz etmekte midir?

Karşı yanın açacağı olası bir davada, mahkemenin, 54.000 TL nin iadesi ile birlikte taşınmazdan tahliye kararı vermesi mutlak zorunluluk mudur? Her ikisine birlikte karar verdiği takdirde tahliye kararının kesinleşmesini beklemek gerekecek midir, yoksa tahliye edildiği takdirde mi 54.000 TL nin iadesine karar verilmesi gerekir?

Saygılarımla