20-08-2014, 09:11
|
|
|
Hangi giderler arsa payı oranında ödenmelidir?
Merhaba Sayın meslektaşlarım,
Forumu çok taradım ama cevabını bulamadım. Şimdiden cevap verecek meslektaşlarıma teşekkür ederim.
64 bağımsız bölümün bulunduğu bir sitede , farklı arsa paylarına sahip 3 ayrı blok bulunmakta.
Site yönetimi kat mülkiyeti kanununa uygun olarak bazı giderleri arsa payına göre belirlemek istiyor. Buraya kadar hiçbir sorun yok.
29/07/2014'te genel kurul yoplanıyor ve gidelere katılım oranlarının belirlenmesi için yönetime yetki veriliyor.
Yönetim 3 kişiden oluşmakta ve yöneticilerden birisi kendince bir işletme projesi hazırlıyor. Fakat farklı bloklar için aidat belilerken bu blokların içinde hangi bağımsız bölümün ne kadar arsa payı oranı olduğuna bakılmaksızın bir bedel belirleniyor. Bu durumda tapu kayıtlarında bulunan her bağımsız bölümün kendi arsa payının ayrıca değerlendirilmesi gerekir mi?
Diğer bir sorun ise, çalışanların maaş giderlerine tüm bağımsız bölümle eşit katılırken, çalışanların ulaşım giderleri ve muhasebeci aylığı arsa payına göre belirlenmek istiyor. Bu konuda fikirleriniz nelerdir? ulaşım gideri ve muhasebeci gideri hangi ayrıma girmektedir?
Bu gibi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktayız ve işletme projesine karşı itirazda mı bulunsak yoksa tekrar bir genel kurul çağrısında mı bulunsak ikilemde kaldım. Bu konuda fikirlerinizi beklemekteyim. Çok teşekkürler.
|