07-08-2014, 09:58
|
|
|
Hak kaybı oluşur mu?
İyi günler,
Siz değerli büyüklerime üniversitede yaşadığım bir durumu izah etmek ve değerli görüşlerinizi almak istiyorum.
Bu sene Haziran ayında, Ceza Usul Hukuku bütünleme sınavımın sonucuna itiraz ettim ve itirazım neticesinde notum geçer not olarak değiştirildi.Tam mezun oldum diplomamı alırım artık derken Marmara Üniversitesi'nin değişen notun sisteme geçilmesi konusunda karar alması gerektiğini öğrendim.O sıralarda gerçekleşen Rektör seçimleri nedeniyle de ilgili kurulun karar alma süreci 2 hafta uzadı.Kurul 'tamam kardeşim senin notun geçer,mezun oldun artık' şeklinde karar alınca,1 hafta da öğrenci işlerinin bu durumu sisteme geçirmesi için bekledim.Hatta bunun için öğrenci işlerine gidip kendim notun sisteme geçirilmesini sağladım.Sisteme de geçilince artık tam mezun oldum demiştim ki sistemdeki mezuniyet tarihinin boş bırakıldığını gördüm.Bu da,öğrendiğim kadarıyla diplomanın basılmasını engelleyen bir durum.Diplomanın basılmaması da benim stajımı başlatmamı engelleyen bir durum.Ayrıca çalışmaya başladığım şirket de diplomamı sormaya başladı ve bu konuda beni çok sıkıştırıyorlar. Mezuniyet için kurul kararının gerektiğini öğrendiğim andan itibaren bütün iletişim araçlarını kullanıp konu hakkında bilgi almak istememe rağmen herhangi bir şekilde cevap verilmedi.Hatta telefonu açıp cevap vermeden suratıma kapattılar.Benden sonra ( tek ders sınavı gibi) mezun olan arkadaşlarımın hepsi diplomalarını aldı ve ben onlardan önce mezun olmama rağmen hala alamadım.Bu durum hukuki anlamda bir hak kaybı yaratır mı? Eğer yaratıyorsa bu konuda hak arama bakımından önerebileceğiniz bir yol olur mu?
İlgi ve anlayışınız için teşekkür eder,iyi günler dilerim.
|