Mesajı Okuyun
Old 06-08-2014, 14:04   #1
moonliner

Soru Mehil Vesikası

Sayın Üyeler,
Reddedilen bir tazminat davamızda karşı taraf vekalet ücretini gerekçeli kararın taraflara tebliğini beklemeksizin uyap üzerinden aldığı (hakimin e-imzalıdır ibaresi bulunmayan) çıktısı ile ilamlı icra takibine konu yapmıştır. Karar tarafımıza tebliğ edildiğinde tehiri icra talepli olarak temyiz edeceğiz ancak yerel mahkeme ve icra dairesi başka şehirlerdedir. Benim iki sorum olacak. Birincisi karşı tarafın uyap üzerinden aldığı (hakimin e-imzalıdır ibaresi bulunmayan) çıktısı ile ilamlı icra takibi başlatması uygun mudur? İkincisi UYAP üzerinden mehil vesikası talep edebilir miyim? Uyap a girdiğimde gönderilecek dilekçeler arasına Mehil Vesikası başlığını gördüm ama hiç uygulamadım. Bu takdirde yerel mahkemenin tehiri icra talepli temyizimize dair derkenarını icra dosyasına nasıl sunabiliriz ve mehil vesikası verildiği takdirde uyap çıktısı ile yerel mahkeme dosyasına vesikanın sunulabilmesi mümkün müdür? İcra dosyasına alacağı depo edilmesi nasıl mümkün olacaktır?Bu durumda izlenecek prosedür hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.