Mesajı Okuyun
Old 03-08-2014, 15:53   #1
Av.İlknur Bayram

Varsayılan TTK geçici 7.md. gereğince süresi dolan kooperatifler hakkında süre uzatım talebi

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum. Bir süredir araştırdığım ancak net bir sonuca ulaşamadığım konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Ana sözleşmesine göre; 1993-2003 yılları arası faaliyet süresi olan ve en son genel kurulu 1997 yılında yapılan bir yapı kooperatifiyle ilgili TTK geçici 7. md. gereğince Tic.Sic.Müd. tarafından ihtarname gönderilmiştir. İhtarnamenin tebliğinden itibaren hem süre hem de genel kurul yapılmaması yönünden eksiklikleri tamamlamadığımız takdirde kooperatif münfesih sayılacaktır. Kooperatif adına kayıtlı taşınmazlar olup bu aşamada taşınmazlar kaçak yapı konumundadır ve tapu kaydında arazi olarak gözükmektedir. Dolayısıyla tasfiye yoluna gitmemiz de sıkıntılı görünmektedir. Bu nedenlerle Koop.'in süre uzatımı ve yetkili organların teşkili amacıyla kayyım atanması talepli bir dava açmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan ve bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.