18-07-2014, 16:58
|
|
|
Karayolları Müdürlüğü tarafından bağlantısı olan tek yolun yükseltilmesi sonucu tarlaya girilememesi ve ekinlerin zarar görmesi
Sayın meslektaşlarım gayrimenkul hukuku ile ilgili bir konuda değerli görüşlerinizi almak istedim. Şöyle ki ; müvekkilin tapulu,tarla vasfında,üzerinde meyve ağaçları bulunan ve 3 tarafı başka kişilere ait taşınmazlar ile kapalı olup bir tarafından genel yola bağlantısı bulunan taşınmazı; genel yolun Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 10-15 m kadar yükseltilmesi ve yolun kenarlarına bariyer konulması sonucu yolun çok altında kalmış olup müvekkilin taşınmazına girip çıkması imkansız hale gelmiştir. Taşınmazın üzerindeki meyve ağaçları da kurumuş ve müvekkil bundan dolayı da büyük zarar görmüştür. Bu durumda açılacak davanın niteliği konusunda kafam karıştı ve yardımlarınızı rica edeceğim. Yol açılması için ve zararın giderilmesi için karayolları aleyhine bir dava açılarak taşınmaza giriş çıkışın sağlanabileceğini düşünüyorum ancak davanın detaylarını tam olarak oturtamadım. Şimdiden teşekkür ederim.
|