Mesajı Okuyun
Old 13-07-2014, 19:01   #3
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Yücel Kocabaş
Kamulaştırma işlemleri tamamlanmamış veya kamulaştırması hiç yapılmamış olmasına rağmen 9/10/1956 tarihi ile 4/11/1983 tarihi arasında fiilen kamu hizmetine ayrılan veya kamu yararına ilişkin bir ihtiyaca tahsis edilerek üzerinde tesis yapılan taşınmazlara veya kaynaklara kısmen veya tamamen veyahut irtifak hakkı tesis etmek suretiyle malikin rızası olmaksızın fiili olarak el konulması sebebiyle...İdare ve malik arasında uzlaşma sağlanamadığı takdirde, uzlaşmazlık tutanağının tanzim edildiği tarihten itibaren üç ay içinde malik veya idare tarafından bedel tespiti davası açılabilir.

CEVAPLAR

1.Uzlaşma dava şartıdır.
2.Uzlaşma sağlanamazsa 3 aylık hak düşürücü süre içinde bedel davası açılabilir.Islahla bedelin artırılması ancak hak düşürücü bu süre içinde mümkün olabilir.

Üstadım;

İdarenin kamulaştırmasız fiili el atmalarında da adli yargı yerinde; üç ay içinde taşınmaz değerinin tam dava olarak talep edilmesi gereği hak kayıplarına neden olacaktır.

Maddenin üç ay içinde tazminat miktarının belirli olarak açılması gerektiği şeklinde yorumlanmaması gerekir diye düşünüyorum. Madde "Üç ay içinde bedel tespiti" demiş. Uygulama örneği var mı? Yargı kararı?

Saygılarımla,