24-06-2014, 22:00
|
|
|
Sayın meslektaşım bence bu sorulara tatmin edici cevaplar bulmadan ve izlenecek yolu sağlıklı bir şekilde tespit etmeden dava açmamanız gerekir. Yarın acilen dava açmam gerekiyor demişsiniz ama gerçekten öncelikle aciliyeti konusunda esneklik varsa bunu değerlendirin ve acele bir dava açmayın derim. Olayınıza gelince azil her zaman için mümkündür ve şekle bağlı değildir diye biliyorum. Tabi bunun vekil tarafından öğrenilmesi gerekir ki bu öğrenmeden sonra gerçekleştirdiği işlemle kötüniyetinden ve de aracı satın alan şahsın da kötüniyetinden vs. bahsedilebilsin. Anlatımınıza göre azil ve satış aynı gün yapılmış. Vekil x'in yakını y bu azili bilmiyorsa kendisinden bir talebiniz olamaz diye düşünüyorum. Bu durumda vekil x e karşı bir tazminat davası açabilirsiniz. X'in azledildiğini ve y'nin de bunu bildiğini ispatlayabilirseniz bu kez y'ye karşı da dava açabilirsiniz diye düşünüyorum. Yani x in azille birlikte ortadan kalkacağına göre x tarafından yapılan bir satış sözleşmesinin de geçerli bir sözleşme olamaması lazım,emin değilim. İyi bir sonuç almak için bence acele etmeyin ve biraz daha araştırın.
|