Mesajı Okuyun
Old 14-06-2014, 17:21   #10
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan arif sadi
Şerhin bu etkisine zaten hiç itiraz etmedim. Ancak konuya sonradan sonradan eklediğim bilgi ile, aile konutu şerhinin sahip olduğu etkiyi, katılma alacağı davasıyla konulan ihtiyati tedbir şerhi ile zaten sağlandığından, hukuki yarar kalmadığını düşünüyorum. Saygılar..
Alıntı:
boşanma davasının yanında farklı bir dava açılarak, müvekkil üzerine kayıtlı olan konutun tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulmak istenmiştir.

Katılma alacağı davası ile zaten konulmuş bir ihtiyati tedbir kararının bulunması sebebiyle aile konutu için açılan davanın reddine karar verilmesi bence doğru değil. Çünkü ihtiyati tedbir kararı ve sonuçları ve olasılıkları ile aile konutu kurumu ve sonuçları farklı.

Bu açıdan değil de, tapu sahibi olmayan eş, eğer tapuya tek taraflı başvurusu ile aynı şerhi elde edebilecek durumdaysa, yani taşınmazın aile konutu olduğu noktasında bir çekişme yoksa dava ön şart ve hukuki yarar yokluğundan reddedilebilir.

Bence savunmanın esas olarak bu noktadan yapılması gerekir.

Aksi halde taşınmazın aile konutu olduğu taraflar arasında çekişmeli ise, davanın boşanma davasıyla birleştirilip, esasının görülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla