selam ve saygı ile...
üstadlara danışmak istediğim bir konu var.
elimde iki çek mevcut,ilamsız takibe konu edilmiş.Biri süresinde ibraz edilmediği için diğeri ise ibraz süresi içinde olmasına rağmen , kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip yapıldığı takdirde keşide yeri olan il kendi ikametgahı olmadığı için ilamsız takip tercih edilmiş.
alacaklı müvekkil ise iki çekte de lehdar..Lakin daha sonra kendisi ciro etmiş,dönmüş dolaşmış çek yine eline gelmiş.Haliyle hamil...
müvekkil ile davalı arasındaki temel ilişkiye dayanacaksam lehdar olduğu için müvekkil; kambiyo vasfını yitirmiş çek yazılı delil başlangıcı mahiyetindedir .ama böyle yapıp temel ilişkiden girersem konuya ispat yükü bana kalacak.///Aynı zamanda hamil olması hasebiyle sebepsiz zenginleşmeye dayalı itirazın iptali açtığımda ise ispat davalı da olacak ama bu sefer zenginleşmenin sebepsiz kaldığıyla yetinemeyeceğimiz için temel ilişkiyi anlatmadan,ileri bir şey sürmeden nasıl dilekçe yazabilirim ...ve hangisi daha yeğdir kestiremiyorum?
Öte yandan bunlar kambiyo vasfını yitirmiş olan çekle ilintili bi nebze...ya ibraz süresinde ilamsız takibe konu edilen çek..kesin delil midir,borcu ikrar eden?
işbu biçare stajyer avukata yardım eden yok muuuuuuu