Mesajı Okuyun
Old 12-06-2014, 15:49   #1
Av.Avcı

Varsayılan 2014 Tarifesindeki Nafaka İcra Vekalet Ücreti Sorunu

Bilindiği üzere 2014 AAÜT de 11. madde değiştirildi
birikmiş nafaka veyahut ilam vekalet olmayan yalnızca gelecek aylara yönelik aylık 1000-TL nafakaya ilişkin icra takibi yaptım sistemde icra vekalet ücreti 250 TL göründüğü için sistemdeki hatanın düzeltilerek yıllık nafaka üzerinden icra vekalet ücretinin hesaplanmasını istedim önce bir icra müdürü yardımcısı takip çıkışının esas alınacağını söyledi ve talep edin kararı isterseniz mahkemeye şikayet yoluyla taşıyın dedi bende talebimi yaptım ve aynı icra müdürlüğündeki başka bir icra müdürü yardımcısı talebimin kabulüne karar verdi bir süre sonra maaş haczi talep ettim bu kez dosyaya diğer iki müdüryardımcısından farklı bir icra müdür yardımcısı baktı ve talebimde yer almamasına rağmen nafaka icra vekalet ücretinin yıllık nafakanın yuzde 12 si olamayacağı açıklamasıyla, eski ve hakkında olumlu karar verilmiş talebimin karardan rücu edilerek reddine karar verdi.

1- Talebim olmadığı halde daha önce talep ettiğim ve hakkında karar verilmiş bir durum hakkında icra müdür yardımcısı karardan rücu ederek hakkında karar verilmiş eski talebim hakkında nasıl karar verebilir?

2- Eğer yeni tarifede nafaka icra vekalet ücreti takip çıkışından hesaplanacak ise örnek olayda ileriye dönük talebim olup ortada takip çıkışı olarak hiçbir rakamsal değer yok iken 250-TL icra vekalet ücreti nasıl verilmektedir. eğer bu şekilde yorumlanacaksa değişiklik, takip çıkışım 0-TL olup 0'ın %12'si de sıfır etmez mi?

3-Eğer burada takip çıkışı değil de esas alınan aylık nafaka ise her ay için ayrı ayrı mı 250-TL hükmedilmesi gerekmektedir?

4- Yeni tarifedeki 11. maddenin nasıl yorumlanması lazım yıllarca sürecek bir takip dosyasını bu kadar düşük ücrete takip etmek angarya yasağına aykırı değil midir. Böylesine Avukatların aleyhine bir düzenleme var ise Türkiye Barolar Birliği neden bu duruma müdahale etmemiştir. ve halen etmemektedir?

5- Böylesi bir düzenleme var ve uygulama bu ise bu kadar düşük bir ücret için belki 10 belki 15 yıl sürecek bir dosyaya elimi bile sürmezdim bu durum resmen Avukatın emeğinin sömürülmesidir. Bu konu hakkında meslektaşlarımın düşünceleri görüşleri ve deneyimlerini merak ediyorum.