Mesajı Okuyun
Old 07-06-2014, 08:43   #1
siloos

 
Soru İrsaliyede teslim alanın adının olmayıp imzasının olması ancak icra takibin konusunun senet olması halinde ispat

sayın meslektaşlar

konuyu ilgili daha önce açılmış başlıklara baktım. ancak benim sorum biraz daha farklı olduğundan dolayı yeni başlık açma gereği duydum.

esasında olayımız şu:
müvekkil karşı yana mal alıp satıyor. sevk irsaliyelerinde malı alanın imzası var ama adı soyadı yok.
müvekkil bu alım-satımdan dolayı karşı yandan 3 adet senet alıyor.(malen)
senetler vadesi gelmesine müteakip ödenmiyor ve icraya konuyor.
şimdi karşı yan dava açtı, bu senetlerden en son ve en yüksek bedel ile verilen senedi kabul etmiyorlar. iddiaları ise ilk iki senedin doğru olduğu ve borcun ödenmediği (il iki senet için ikrar) ancak 3. senedin bu iki senedin iade edilmesine karşılık sonradan verildiği.

yargılama sırasında defter kayıtlarına da dayanık ama hakim illaki sevk irsaliyesinde malı teslim alanın kimlik bilgileri ile kimlik bilgilerinin bildirilmesinden sonra ise SGK ya müzekkere yazarak karşı yanın çalışanı olup olmadığının öğrenilmesini istiyor.

müvekkil alçı ve beton satıyor. malları tır şoförleri teslim ediyor. karşıdan da teslim alanlar aynı şekilde. bizim şu anda bu malları kimin aldığını bilebilmemizin imkanı yok. var sayıyorum adını soyadını öğrendik sigortalı çalıştıklarını ise hiç sanmıyorum.

şimdi benim sorum şu, daha önceki başlıkları okuduğum kadarıyla bu icra takibi senede dayanıyor deyip takip konusu fatura olmadığından dolayı ispat yükünden kurutulabilir miyim
veyahut bu noktada bana önerebileceğiniz başka bir yol var mıdır?
şimdiden teşekkürler.