|
|
|
|
Not: İlle de mersin mi? orada neresi? Daha bu yaz orda idim. Bir daha da sanırım geçmem ordan
|
|
 |
|
 |
|
Neden, Mersin sizi de Sayin Ege'yi karsiladigi gibi cok sicak mi karsiladi?
Mersin'i ben her zaman kucuk Istanbul'a benzetmisimdir. Istanbul'un gurultu-kargasasini tasimayan, ama bogazda cay iciyormus izlenimi veren mekanlariyla. Tarsus'luyum, Adana'da da cok bulundum, hatta bir yil yasadim da, ama Mersin bambaska...
Sicagi gercekten sicaktir, onu kabul ediyorum. Sicaktan ote o nem oldurur insani, nefes alamadiginizi dusundugunuz anlar cok olur. Ama yazlari zaten Cukurova'nin bir kismi Erdemli-Silifke tarafindaki yazlik evlere, diger kismi ise serin yaylalara tasinirlar. Olan o sicakta calisanlara olur ama onlar da gunu birlik gidis-gelislerle en azindan gunun rahatlama saatini degerlendirirler. Calisirken tatil yaparsiniz-dusunsenize gunduz burodasiniz, aksamustu Akdeniz'de yuzuyorsunuzdur. Aksaminda ise deniz-mehtap-kumsal uclusunun tadini cikartirsiniz istediginiz bir icecekle.. Hem bunun icin oyle 2 saatlik yol da katetmeniz gerekmez. Geldiginiz yerden gideceginiz yere gore tas catlasin bir saatte gelis-gidisler yaparsiniz is yerinizle 'tatil koyunuz' arasinda.
Kisin deseniz, bahar havasindadir. Kar hic yagmaz, en fazla yagmuru vardir. Cok cok soguk nadiren yasanir, ama 0 derecenin altina hic dusmez. Kislar kisa ve ilimandir.
Bitki ortusu...
Tamam tamam susuyorum.
Ay cok ozlemisim ya, Canim Mersin'im!