Mesajı Okuyun
Old 06-06-2014, 11:05   #6
Oktay.B

Mutlu

Alıntı:
Yazan olgu
Kararda 6502 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra banka kartları ve kredi kartları kanunundaki özel düzenlemenin uygulanmayacağı görevli mahkemenin tüketici mahkemesi olması gerektiğine değinilmiş, ancak tüketici dosyalarına bakan 13. daire bu görüşü destekleyecek mi?

örnek vermek gerekirse İş mahkemeleri kanunundan sonra yürürlüğe giren HMK da temyiz süresi tebliğden itibaren 15 gün olarak düzenlenmişken yargıtay hala tefhimden itibaren 8 gün demekte...

Ben de zaten bahsettiğiniz hususu araştırırken bu karara rastladım. Kararda "yürürlüğe girmesinden sonra oluşacak banka kredi kartı uyuşmazlıklarında görevli mahkeme" dediği için ve hal-i hazırda hala kanun yürürlüğe girmeden önce açılmış ama oradan oraya gönderilen dosyalar olduğundan paylaşma ihtiyacı hissettim.

Takdir edersiniz ki, görev hususunda herkesin kafası allak bullak oldu. Yargıtay'ın aynı dairesinden, aşağı yukarı aynı seyirdeki davalarda göreve ilişkin farklı kararlar çıktığı görülmekte. Örneğin; 13. Daire 15.04.2013 tarihinde bir karar vermiş; ancak 13.06.2013 ve 04.07.2013 tarihlerinde önceki kararının neredeyse tam aksine karar vermiştir.

Bir süre sonra bir istikrar oluşacaktır diye umut ediyorum.