29-05-2014, 19:18
|
|
|
İpotekli Taşınmaz - Kiracı
Selamlar sevgili meslektaşlarım.
İçinden çıkamadığım bir durum var.
Müvekkil hakkında ipotek takibine geçilerek ipotekli olan taşınmazı satışa çıkarıldı. İhale yapıldı fakat ihalenin feshi davası açıldığı için ve ihale büyük ihtimalle fesh edileceği için önümüzde uzun bir süreç var.
İçinden çıkamadığım taraf ise taşınmaz içerisinde bulunan kiracı.
Kiracı ipotek takibi açıldıktan sonra icra dosyasından gelen bildirim üzerine o yılın kirasını icra dosyasına yatırdı.
Fakat ikinci yılın kirasını halen ipotek dosyasına yatırmadığı gibi ikinci yılın kirası için açmış olduğum icra takibine de "kira alacağı ipotek alacaklısına" ödenmelidir" gerekçesiyle itiraz etti.
Bu durumda itirazın iptali davasını açmayı düşünüyorum fakat mahkemenin de "kira alacağı ipotek takip tarihinden sonra ipotek alacaklısına" aittir gerekçesiyle davayı reddetmesinden çekiniyorum. Ama kiracı da dosyaya halen parayı yatırmıyor. Bu arada alacaklı banka da 2. yılın kirasını kiracıdan istemiyor. Kiracı ücret vermeden taşınmazı kullanmaya halen devam ediyor.
Bu durumda sizce ne yapmalıyım? İtirazın iptali davasında işime yarayabilecek bir yargıtay kararı da henüz bulamadım.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
|