Mesajı Okuyun
Old 28-05-2014, 23:56   #9
AV.SEDAT

Alıntı:
Yazan mehtaptt
Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ancak siz sorularınıza yanıt bulabildiniz mi? Benzer bir sorunda benim elimdeki dosyada var. Arazi sulu arazi, hem de öyle böyle değil. Bilirkişi 2 yılda 3 ürün mübavelesi olur demiş ürünleri de buğday,saman ve fiğ olarak seçmiş tam anlamıyla devlete bilirkişi kıyağı olarak görüyorum. Eğer sonuç alabildiyseniz bizimle de paylaşır mısınız?

Mehtap hanım, bana çok saçma geldi sizdeki dosyaya yapılan uygulama.. benimkinden de saçma.. o bilirkişiler hiç mi bilirkişilik yapmamışlar daha önce...

3 ürün dediklerinizden zaten buğday-saman münavebe değil, saman buğday'ın yan ürünü ve son yıllarda -bu davaları alan meslektaşlar bilirler- saman olmasa buğday zarar ediyor zaten.. dA başına 180 tl gibi bir saman geliri yazıyorlar, o da zaten net gelir oluyor. yani "çiftçi saman elde edebilmek için buğday ekiyor" bir yoruma geldi iş güldüğüme bakmayın çok üzücü bir durum aslında... Fiğ de buğdaydan beter, yem için yetiştirilen bir bitki işte, ne kadar geliri olur ki..

İyisi mi siz başka bir heyetten rapor aldırın... Hakim de zaten eğer konuya biraz hakimse re'sen heyeti değiştirecektir.

keşif anında ekili bulunan ürünleri, müvekkilinizin geçmişte o tarladan çıkarıp ofise tariş'e, ne bileyim hal'e falan sattığı ürünlerin teslim fişlerini verin onların alınmasını isteyin..

Kapitalizasyon faizi çok önemli değil an itibarı ile.. çok özel bir coğrafyada değilse zaten büyük ihtimal %5 alınmıştır... bölgenizde ekili tarım arazisi azlığı gibi bir durum varsa o konuyu da gündeme getirip %4 alınmasını sağlayabilirsiniz ama, oran doğu karadeniz için bile max %3 e kadar düşüyor, o anlamda fazla bir hareket alanınız yok...

Benim aldığım sonucu sormayın, hala alamadık çünkü.. bir karar çıktı evet; neredeyse kavga ederek içinde buğday da olan 4 yıllık münavebeye soktuk zorla.. benim davam el atma olduğu için tazminata ve nisbi ücret-i vekalete hükmedildi.. karayolları her zamanki gibi icraya ödemeyi "ecel vade"ye bağladı o arada kanun değişti bizim nisbi oldu maktu.. vs.vs. anlatmak değil romanını yazmak lazım bizim dosyaların