Mesajı Okuyun
Old 27-05-2014, 17:38   #4
sailor1981

Baştan aşağıya her tarafı ile ANAYASA'ya aykırı bence AYM götürünüz.Aynı olayı ben yaşadım ben aynı davayı (hakem kararının iptali) ve 2.000 TL nin davalı sigortadan tahsili şeklinde yanlışlıkla İstanbul mahkemelerinde açtım. Hakim bey saolsun 1.000 TL bilrkişi parası takdir etti.Yatırdık ve ŞOK rapor geldi;
a) Uyuşmazlık konusu olayda davacı haklı kaza bedeli sigorta şirketince karşılanmalı
b)40.000 TL altında kaldığı için KESİN ve dava bu nedenle red edilmeli..

ŞOK MAHKEME KARARI;
1-Davacının dava konusu sigorta tahkim komisyonunun hakem kararının iptaline ilişkin talebinin;
a)6100 Sayılı HMK'nun 439/1. Maddesi gereğince, "Hakem Kararına karşı tahkim yerindeki
mahkemede dava açılır. Öncelikle ve ivedilikle görülür." şeklindeki düzenleme dikkate alınarak, iş bu
talep yönünden dava dilekçesinin görev yönünden REDDİNE,
b)İş bu talep yönünden davanın tefriki ile karar kesinleştiğinde ve talep halinde görevli ve yetkili
İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne GÖNDERİLMESİNE,
c)Harç masraf ve ücreti vekalet konusunda HMK 331/2 maddesi gereğince görevli ve yetkili
mahkemece esas hükümle birlikte karar VERİLMESİNE,
2-Davacının tazminat yönünden talebinin;
Dava konusu Hakem Kararının 5684 sayılı yasa gereğince talep edilen tazminat miktarı ve oluşan zarar
dikkate alındığında, 5684 sayılı yasanın 30/12 maddesi gereğince 40.000,00 TL'nin altında tazminat
talepleri için verilen kararların kesin olduğu anlaşıldığından, Mahkememizde açılan iş bu davanın
Tahkimce verilen kesin nitelikteki karar dikkate alınarak, davacının tazminat talebine ilişkin davasının
kesin hüküm nedeniyle REDDİNE,

Bence mahkeme hakimi gereksiz masraf ile beni şikayet yoluna itti, sizler ne dersiniz?