Mesajı Okuyun
Old 22-05-2014, 16:00   #16
manolimato_06

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Selim Balku
Kabul edilen boşanma davasında reddedilen manevi tazminat için vekalet ücreti neden hükmedilmiyor.

Asıl vekalet ücreti korkusu yüzünden çoğu zaman haktan daha azını talep ediyoruz.

Bununla birlikte, davalı vekili olarak girdiğimiz davada karşı vekalet ücretine değil müvekkilimizden alacağımız vekalet ücretine bakacağız ki zaten böyle olmuyor mu?

Kötüniyetli talepleri bir yana koyuyorum. 55 bin TL alacağımı bildiğim halde ya tutarsa diye 100 bin TL talep ettiysem, mahkeme bunun müeyyidesini gösterecektir. HMK 327 devamında olduğu gibi...

Emin olun, bahsetmeye çalıştığım sistemde avukatlar da vatandaş da daha çok kazanacaktır. Zira hakkı olup da dava açmayan vatandaş sayısı o kadar fazla ki, dava açmamalarının en büyük sebebi de "işin sonunda zararlı çıkarım korkusu..."

Saygılar...

Boşanma davasında talep edilen maddi manevi tazminat boşanmanın fer'isi niteliğinde olduğu için vekalet ücretine hükmedilmiyor sanırım.

Hakkınızdan daha azını neden talep ettiğinizi anlayabilmiş değilim hakkınızın esasen ne kadar olduğu yargılama ile ortaya çıkacaksa da kısmi dava veya belirsiz alacak davası açma haklarınız zaten var.

HMK 327 MADDE 327- Gereksiz yere davanın uzamasına veya gider yapılmasına sebebiyet vermiş olan taraf ile ilgili olduğundan konu ile alakasını kuramadım.

Bence haklı olduğu halde dava açmak istemeyenlerin asıl sorunu; "avukat ne iş yapıyor ki, ona para kaptırmayalım" düşüncesi yoksa -tüketici davalarında olduğu gibi- kendilerinin yapabilecekleri basit şeyleri zaten yapıyorlar...

Saygılarımla